Jak pečovat o pleť v zimě

Chlad, mráz, sníh, teplotní výkyvy, suchý vzduch i sluníčko. Tomu všemu musí naše pleť odolávat v zimních měsících a to vše ji namáhá. Ochrana pleti a péče o ni během zimy je proto velmi důležitá.  I v chladných měsících roku totiž může být naše pokožka zdravá a krásná.

Pečujte v zimě o svoji pleť a poskytujte ji dostatečnou ochranu. V důsledku chladu a nižší vlhkosti vzduchu pokožka v zimě snadněji vysychá. Produkuje také méně mazu, a proto se z ní voda vypařuje mnohem rychleji. Pokožka pak ztrácí elasticitu, je nepříjemně napjatá a suchá. Ideální ingrediencí pro zimní péči o pleť je kyselina hyaluronová. Má unikátní schopnost zadržet vodu a stala se tak jednou z nejžádanějších složek kosmetických produktů. Je pomocníkem v boji proti stárnutí pleti - dokonale hydratuje a udržuje pleť hladkou a pružnou. Kyselina hyaluronová na pokožku působí hned v několika úrovních díky svým různým molekulovým hmotnostem, které ale nenajdete jen tak někde. Tloušťka molekul je nízká, střední a vysoká, a každá tak přináší jiné výhody. Molekuly s nižší molekulovou hmotností jsou menší a dostanou se tak do hlubších vrstev pokožky, kde například i redukují vrásky. Molekuly s vyšší molekulovou hmotností zase zůstávají blíže k povrchu, kde přináší nejviditelnější výsledky - zklidňují a vyživují.

4 KROKY KE KRÁSNÉ PLETI

Dopřejte své pleti naši SCENS 4 krokovou péči o obličej, která se skládá z důležitého čištění pleti a hydratace.

⚪️ Čištění je první krok ke krásné pleti:
1. krok - šetrné odstranění make-upu a zbytků kosmetiky na olejové bázi
2. krok - zklidňující čištění pleti od zbytkových nečistot a potu na vodní bázi

⚪️ Hydratace pro zachování pružnosti pleti a vypnutého vzhledu:
3. krok - aplikace pečujícího očního krému
4. krok - hydratační péče dle typu vaší pleti

V zimních měsících doporučujeme jako čtvrtý krok používat SCENS LA CREME LUMIERE - Intenzivní rozjasňující krém s kyselinou hyaluronovou o 3 molekulových hmotnostech, vitaminem C a antioxidanty a péči doplňovat s pomocí SCENS LE MASQUE ULTRA RICHE - Intenzivní vyživující pleťové masky.


ČIŠTĚNÍ PLETI JE ZÁKLAD V KAŽDÉM ROČNÍM OBDOBÍ

Čištěte svou pleť ideálně dvakrát denně - ráno i večer. Na odstranění make-upu doporučujeme  SCENS L'HUILE DEMAQUILLANTE - Odličovací olej na obličej a krk. Pokožku čistí bez podráždění a díky ricinovému oleji posiluje řasy a chrání pokožku očního okolí. Poté doporučujeme používat zklidňující SCENS LE GEL - Revitalizační a hydratační čisticí gel. Pomáhá zabraňovat stárnutí pleti, zklidňuje ji, hydratuje a nenarušuje její přirozenou bariéru. Zanechává pokožku měkkou a jemnou.


PÉČE O PLEŤ KOLEM OČÍ

Dopřejte péči pokožce kolem očí, která je často namáhaná nejen naší mimikou, ale i používáním líčení. Náš SCENS LE REGARD - Omlazující oční krém 20 ml je nemastný a speciálně vyvinutý pro citlivou pokožku kolem očí. Pomáhá ji zpevňovat, hydratovat, vyživovat a díky silnému organickému extraktu z červených hroznů napomáhá krevnímu oběhu a redukuje tak váčky a tmavé kruhy pod očima. Tento krém obsahuje koktejl silných antioxidantů, jako je dračí krev, a obnovujících i zpevňujících složek, jako je kyselina hyaluronová a organické aloe vera. 


V ZIMĚ JE TŘEBA PLEŤ PROMAŠŤOVAT

Zatímco v letních měsících doporučujeme pleť dostatečně hydratovat, v zimním období je třeba klást důraz i na dostatečné promašťování. Pleť v zimě produkuje méně kožního mazu, čímž se snižuje její ochranná vrstva a je tak náchylnější. Ideální volbou do chladných měsíců, kdy dostává pleť zabrat a potřebuje účinnou péči, je SCENS LA CREME LUMIERE  - Intenzivní rozjasňující krém s vitaminem C a antioxidanty. Obsahuje nejen hydratující kyselinu hyaluronovou o 3 molekulových hmotnostech, ale i ovoce s nejvyšším obsahem vitaminu C na planetě, jako je švestka kakadu, třešeň Acerola, indický angrešt a papája. Má anti-aging i antioxidační účinky, napomáhá redukovat hyperpigmentaci a rozjasňuje tón pleti. Kombucha a kyselina hyaluronová zlepšují elasticitu pleti a redukují vrásky. Krém se navíc lehce roztírá a krásně voní.


DOPŘEJTE SI PLEŤOVOU MASKU

Pokud si chcete dopřát maximální péči, zařaďte navíc ke svým zkrášlovacím procedurám i používání SCENS LE MASQUE ULTRA RICHE - Intenzivní vyživující pleťovou masku. Jde o balzámovou masku, která je vyrobená z pupečníku asijského, extraktu Ginkgo Biloba, bio bambuckého másla a bio oleje ze sezamových semínek a rostlinných vosků. Maska poskytne vaší pokožce okamžitou úlevu. Posílí kožní bariéru a vaše pokožka tak bude vyživená, pružná, vyhlazená a lesklá. Masku můžete použít i pro péči o vaše rty, které si v zimních měsících zaslouží extra péči. Navíc zvýrazní jejich kontury a rty se tak stanou plnější díky efektu botoxu.


Dopřejte vaší pleti v chladných měsících extra péči: zklidnění, odpočinek a regeneraci. Vše, co potřebujete, najdete v našem zálivu prémiových značek Biobay.