Pečujte o vaši pleť v létě

Během letních dnů je naše pleť vystavena zvýšenému slunečnímu záření (UV záření), vysokým teplotám a vlhkosti. Horko, pot a zvýšená produkce mazu, to vše může mít negativní dopad na pleť, což zvyšuje potřebu důkladné péče. I krásná a zdravá pokožka může v létě trpět, pokud jí nevěnujeme dostatečnou pozornost.


Pleť bychom měli v létě dostatečně čistit a chránit. K tomu se skvěle hodí naše 4 kroková péče o obličej, která je vhodná nejen pro letní dny. Prvním krokem je odstranění make-upu, zbytků krémů a SPF, druhým krokem je čištění pleti. Třetí krok obsahuje použití očního krému a čtvrtý krok péči o obličej podle typu pleti. Zejména v letních měsících doporučujeme jako čtvrtý krok používat naše novinky SCENS HYDRA DÉFENSE

ČIŠTĚNÍ JE PRVNÍ KROK KE KRÁSNÉ PLETI

Pleť bychom měli čistit ráno i večer, a to ideálně produkty, které pleť nevysušují. Na odstranění make-upu se skvěle hodí SCENS L'HUILE DEMAQUILLANTE - Odličovací olej na obličej a krk. Jemně čistí pokožku bez podráždění a díky svému 100% přírodnímu složení chrání nejcitlivější oblasti obličeje. Po použití odličovacího oleje doporučujeme zařadit do každodenní péče  SCENS LE GEL - Revitalizační a hydratační čisticí gel, který čistí obličej a pomáhá zabraňovat stárnutí. Nenarušuje přirozenou bariéru pokožky a pomáhá jí omlazovat. Má exkluzivní vyvážené složení vyrobené z organických výtažků z kopřivy a heřmánku a antioxidačních složek jako je dračí krev, extrakt z Açai a organické Aloe Vera.

OCHRANA PLETI PŘED UV ZÁŘENÍM

Je tak příjemné, když naši tvář hladí sluneční paprsky. Méně příjemný je fakt, že UV záření pleť vysušuje a urychluje její stárnutí. Je také hlavním viníkem pigmentových skvrn a může vést i k rakovině kůže. Dělí se na dva typy - UVA a UVB. UVA záření proniká hluboko do kůže a způsobuje její stárnutí. UVB záření je zodpovědné za spálení kůže. Jestliže o pleť v létě nebudeme dostatečně pečovat, začneme si s přibývajícím věkem všímat ztráty její elasticity. Ve zvýšené míře se objeví vrásky. Pleť, o kterou jsme se v létě řádně nepostarali, je popraskaná, převládá našedlý odstín a unavený dojem. V horkém a vlhkém počasí se navíc zhoršují i projevy některých kožních problémů, například akné nebo lupénky. 

Zařaďte do své letní péče o pleť denní krém s ochranným faktorem. Nezapomínejte ani na krk a dekolt, které bývají také vystavené slunečním paprskům. Používání produktů s SPF je pro ochranu pleti nezbytné. I proto jsme do našeho portfolia zařadili opalovací krém na obličej s SPF 50+/ PA+++ SCENS PROTECTION SOLEIL. Krém je organický, veganský a 100% minerální. Hodí se pro všechny typy pletí včetné té citlivé. Obsahuje jojobový a slunečnicový olej a mnoho dalších účinných vyživujících a ochranných složek. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a nezanechává bílé a lepkavé zbytky na pleti. Je lehce tónovaný a navíc se vejde i do kabelky.

DOSTATEČNÁ HYDRATACE PLETI V LÉTĚ JE ZÁKLAD

V létě platí dvojnásob, že je pro pleť potřebná hydratace místo promašťování. Pokud je pleť dobře hydratovaná, zachovává si svou pružnost a vypnutý vzhled. Navíc slouží i jako pevná a účinná ochranná bariéra. Nedostávají se tak do těla škodlivé látky, mikroby, bakterie i UV záření. Jakmile nemá pokožka dostatečnou hydrataci, začne být suchá a popraskaná. Struktura pleti se oslabuje, v kůži vznikají vrásky a efektivita ochranné funkce pleti se snižuje.


K dostatečné hydrataci pleti vám mohou skvěle posloužit naše novinky. SCENS HYDRA DÉFENSE Le Sérum - koncentrované hydratační sérum, je malý zázrak v lahvičce. Pomáhá zmenšovat jemné vrásky. Hydratuje a udržuje pleť hladkou, mladistvou, odolnější a zdravější. Hydrataci zajišťuje mimo jiné panthenol (vitamin B5), který umí i redukovat jizvy. Hydratační sílu, která pojme až 5000-násobek své hmotnosti ve vodě, má polypeptidová kyselina polyglutamová. Vytváří na povrchu pokožky film, který v pokožce udržuje vlhkost, přispívá ke zdravější kožní bariéře a zlepšuje texturu pleti. HYDRA DÉFENSE Le Sérum se nanáší v několika kapkách na vyčištěný obličej a krk před použitím krému.

SCENS HYDRA DÉFENSE La Crème - intenzivní hydratační krém obsahuje mnoho účinných látek, které udržují vlhkost v pokožce a chrání ji před volnými radikály. Například přírodní trehalózu, což je rostlinný cukr, díky němuž přežívají rostliny v náročných podmínkách, nebo peptidy, které pomáhají posilovat ochrannou bariéru položky a vyhlazují vrásky. HYDRA DÉFENSE La Crème je vhodný pro všechny typy pleti. Nezanechává na pleti mastný film, a proto je i skvělým podkladem pro make-up. Krém se aplikuje ráno i večer na vyčištěný obličej a krk.

Krém SCENS HYDRA DÉFENSE La Crème skvěle funguje v kombinaci se sérem  SCENS HYDRA DÉFENSE Le Sérum. Díky spojení krému a séra získáte komplexní péči zajišťující svěží, zdravou a mladistvou pleť.

Dopřejte si dokonalou péči o pleť v létě. Vše potřebné najdete v našem zálivu prémiových značek Biobay.